İSTANBUL / ZEYTİNBURNU - Şehit Yaşar Yeşilkır İmam Hatip Ortaokulu

Çevre Koruma Haftası pano çalışması yapıldı.

May

29 Mayıs 1453 İstanbul'un Fethi'nin 570. Yıl dönümü okulumuzda törenle kutlandı. İstanbul'un Fethi'nin Türk ve dünya tarihindeki önemi anlatıldı. Fethi ve Fatih'i anlamak konusu işlendi. Öğrenci korosu Fetih Marşı'nı okudu. Hafta içinde öğrencilere İstanbul'un Fethi'ni anlatan görseller izletildi.

May

Anasınıfı 5 yaş şubesi olarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı sanat etkinliklerimizle kutladık. Türk Yıldızları' nın  gösterilerini izledik. Yaptığımız bilgi yarışmasıyla günün anlam ve önemini pekiştirdik.

May

Onlar bir gün değil, hayatları boyunca umudun, şefkatin, merhametin, gücün ve kararlılığın adı oldular. Anasınıfı 5 yaş şubesi öğrencilerimiz; bu günü özel kılan annelerimize olan duygularını, yaptıkları gösteri ile ifade etmeye çalıştılar. Annelerimizin hayatımıza kattığı her şey için teşekkür ederiz. İyi ki varsınız...  Sümer İmam Hatip Ortaokulu olarak tüm annelerimizin anneler gününü kutlarız

May

Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan 23 NİSAN   tüm Türkiye ‘de olduğu gibi  okulumuzda da coşkuyla kutlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal'i, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bir 23 Nisan klasiği... Her yıl olduğu gibi bu yılda koltuklarda çocuklar vardı. Okul Öncesi  Öğretmenimiz Merve Çelik öğretmenlik koltuğunu geleceğin sahiplerine devretti.

May

Zeytinburnu ilçesi Kutül Amare programı Okulumuz Sümer İmam Hatip Ortaokulu ve Veliefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi iş birliğiyle 28 Nisan 2023 tarihinde Cuma günü saat 09.30da Zeytinburnu Kültür ve Sanat merkezinde gerçekleştirildi.

Programımız saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından yapılan Hatim Duası ile tüm şehitlerimiz anıldı. Okul Müdürümüz Sayın Çetin Nar' ın günün anlama ve önemi belirten konuşma seyircilerden büyük alkış alırken 7E sınıfı öğrencisi Nilda Kestane'nin okuduğu Ya Gazi Ol Ya Şehid şiiri büyğk beğeni alarak bizleri duygulandırdı. Veliefendi AİHL öğrencileri ve Sümer İHO öğrencilerinin ortak hazırladığı oratoryoda çalışması içinde asker sahnelerine, ilahile ve türkülere de yer verilerek zengin bir sunum hazırlandı ve program sonlandırıldı.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı ilkokullar ve ortaokullarda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Sümer İmam Hatip Ortaokulu 15 Temmuz Çocuk Gazetesi Özel Sayısı yayınlanmıştır.

Ara

Her yıl 18 Aralık'ta kutlanan Dünya Arapça Günü için hazırladığımız panomuz hizmete sunuldu.

Ara

Okulumuz 8. Sınıfları arasında 10 Aralık 2019 Salı günü Konferans Salonunda yaptığımız Bilgi Yarışmasını 8/D sınıfı öğrencilerimiz kazandı.

Ara

Okulumuzda akıl ve zeka sporlarının yanı sıra geleneksel çocuk oyunlarından yakan top ile sek sek, badminton, futbol, voleybol, masa tenisi ve basketbol oynanıyor.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Kurumları I. Dönem Sınavı 7-8 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Ara

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürleri kahvaltısı 6 Aralık 2019 Cuma günü Zeytinburnu Belediyesi Belgratkapı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Ara

Okulumuzun elinden her iş gelen komple personeli Mekin Dağtekin'e öğretmenlerimizden önlük hediyesi...

Ara

Geçtiğimiz ay sonuna doğru okula gelirken trafik kazası geçirerek ayağı kırılan öğrencimiz Enes Şahinbaş'ı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunduk.