Ortaokuldan İmam Hatip Ortaokuluna Nakil Yapılabilir mi?

Ortaokuldan imam hatip ortaokuluna nakil yapılabilmesi için 5, 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin Eylül ayında okullar açılmadan önce ilgili imam hatip ortaokuluna müracaat etmesi, okulların açıldığı ilk iki hafta içerisinde imam hatip meslek derslerinden yapılacak sınavda öğrencinin başarılı olması gerekmektedir.

Öğrenci Belgesi almak için okula gelmem şart mı?

Öğrenci Belgesi artık e-devlet sistemi üzerinden barkodlu olarak alınabilmektedir. Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki duyuru linkimize tıklayabilirsiniz.

Okulumuzun açık olduğu gün ve saatler nelerdir?

Okulumuz hafta içi her gün 09.00'da açılmakta, Çarşamba günleri 16.20, diğer günler 15.30'da kapanmaktadır.

Hafız öğrencimiz için kayıt dondurabilir miyiz?

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı resmi bir kurumda hafızlık eğitim almakta olan öğrencilerimiz 5, 6 ve 7. sınıflarda tüm eğitim öğretim hayatı boyunca en fazla bir yıl ile sınırlı olmak üzere kayıt dondurabilir. 8. sınıfta kayıt dondurma yapılamamaktadır. Kayıt dondurmak için hafızlık eğitimi alınan kurumdan öğrenci belgesi alınarak okulumuza başvurabilirsiniz.

Okulumuza Nasıl Ulaşabilirsiniz?

Okulumuz Sümer Mah. 27/10. Sok. No 5 34025 Zeytinburnu / İSTANBUL adresinde Şehit Yaşar Yeşilkı İmam Hatip Ortaokulu binasında hizmet vermektedir.

Okulumuz Zeytinburnu Marmaray´a 1 km, Zeytinburnu Metro istasyonuna 1,2 km uzaklıktadır. Marmaray ve metrodan minibüs veya MR20, 93, 93M, 93C, 93T nolu otobüslerle okulumuza ulaşım sağlanabilmektedir.

Okulumuza 0212 415 6971 nolu telefon numarasından da ulaşabilirsiniz.

Okulun ders ve kurs saatleri nasıldır?

Okulumuzda Destekleme ve Yetiştirme Kursları yapılmamaktadır.

Okulumuzda dersler Çarşamba günleri 09.10-16.10; diğer günler 09.10-15.20 saatleri arasında yapılmaktadır.

Rehber Öğretmenlerle Ne Zaman Görüşebiliriz?

Okulumuzda bir Rehber öğretmenimiz vardır. Rehber öğretmenlerimizle hafta içi her gün 11.00-14.00 saatleri arasında görüşebilirsiniz.

Çocuğumun devamsızlık durumunu nasıl öğrenebilirim?

Öğrencilerin devamsızlık durumları okul idaremiz tarafından günlük olarak e-okula işlenmektedir. Çocuklarınızın devamsızlık durumlarını e-okuldan veya okulumuzu ziyaret ederek öğrenebilirsiniz.

Ayrıca 10 gün ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünde kayıtlı ikametgah adreslerine Devamsızlık Mektubu gönderilmektedir.