Şehit Yaşar Yeşilkır İmam Hatip Ortaokulu

SÜMER MAH. 27/10. SK. NO 5 ZEYTİNBURNU / İSTANBUL
Vizyon
Çağdaş eğitim yöntem ve teknikleriyle imam hatipli olmanın farkındalığını yaşayan ahlâklı, dürüst, yaşadığı topluma pozitif etkiler oluşturacak kendine ve yaşadığı topluma saygı duyacak bireyler yetiştirmek.
Misyon
Milli ve manevi değerlerine bağlı, eleştirel düşünebilen, farklılıkları zenginlik kabul eden, insanlar haklarına ve düşüncelerine saygılı, kendi öz potansiyelinin farkında olan, üretken ve vizyoner fertler yetiştirmek.
Başarılar
Her yıl öğrencilerimiz bireysel olarak ve takım halinde birçok sportif ve kültürel başarıya imza atmaktadır. Okulumuz Zeytinburnu ilçesi münazara ve yakan top şampiyonudur. Son 10 yıldaki başarılarımız ayrıntılı olarak "Başarılarımız" menüsünde ilgililerin dikkatine sunulmuştur.
09.10-15.20 (Pazartesi-Salı-Perşembe) 09.10-16.10 (Çarşamba) 09.00-15.10 (Cuma)
İngilizce-Arapça
Ulaşım
Ulaşımı kolay. Okulumuz Zeytinburnu Marmaray´a 1 km, Zeytinburnu Metro istasyonuna 1,2 km uzaklıktadır. Marmaray ve metrodan minibüs veya MR20, 93, 93M, 93C, 93T nolu otobüslerle okulumuza ulaşım sağlanabilmektedir.
Zeytinburnu Sümer Mahallesi
Merkezde
Basketbol, badminton, masa tenisi, yakan top, sek sek, futbol, futsal
Bilimsel Etkinlikler
Dönem içerisinde sınıf içi ve sınıf dışı bir çok bilimsel etkinlik ve bilimsel geziler düzenlenmektedir. Örneğin öğrenci gruplarımızla 2018-2019 ilk döneminde İTÜ Nükleer Enerji Merkezi, ikinci döneminde Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi ziyareti gerçekleştirilmiştir.
TÜBİTAK 4006 projesi, Teknofest Projesi